Uczennica ZSOiE finalistką Olimpiady Wiedzy o Żywności 2019

W dniach 14-15 marca w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się etap centralny XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności. 45 uczniów szkół ponadgimnazjalnych z całej Polski walczyło o tytuł laureata olimpiady. Wśród finalistów XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności znalazła się Agata Hahn, uczennica klasy 2b Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Ekonomicznych w Lubsku. Z wielką przyjemnością informujemy, że Agata Hahn uzyskała tytuł finalisty XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności. Uprawnienia jakie przysługują Agacie jako finalistce, to zwolnienie z postępowania kwalifikacyjnego na wyższe uczelnie zgodnie z wykazem znajdującym się na stronie olimpiady oraz zwolnienie z części pisemnej egzaminu zawodowego i uzyskanie na świadectwie potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie najwyższego wyniku - 100%.

Finalistce – Agacie Hahn i Gabrieli Fiedler – nauczycielowi biologii w ZSOiE za wyróżniające przygotowanie uczennicy do Olimpiady składamy SERDECZNE GRATULACJE!