4 miejsce w Etapie Okręgowym XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności

23 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się etap okręgowy XXI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. W etapie okręgowym wzięło udział 38 uczniów ze szkół ponadgimnazjalnych z województwa lubuskiego, wielkopolskiego i zachodniopomorskiego. Naszą szkołę reprezentowały Agata Hahn i Malwina Nazaruk z klasy 2b.

Uczniowie najpierw rozwiązywali test zawierający zadania z zakresu 4 bloków tematycznych: przetwórczego, analitycznego, ekonomicznego i technicznego. Do części ustnej z najwyższą ilością punktów zakwalifikowało się 11 uczniów. W tej części  uczniowie mieli za zadanie odpowiadać na wylosowane pytania z przetwórstwa spożywczego oraz analizy żywności i ekonomii. Do części ustnej zakwalifikowała się Agata Hahn, która ostatecznie zajęła 4 miejsce. Opiekunem uczennic jest pani Gabriela Fiedler.

Serdecznie gratulujemy osiągnięcia i dziękujemy obydwu uczestniczkom za przygotowanie się do olimpiady i godne reprezentowanie szkoły.